تا به حال به اين مساله فكر كرده ايد كه وقتي آدرسي را در مرورگر خود مي نويسيد(IE,Firefox,Opera,Safari,Chrome,…) چه اتفاقاتي مي افتد كه منجر به نمايش يك سري متون و تصاوير مي شود (و يا گاهي اوقات ممكن است به دلايل خاصي به شما اجازه ي ديدن آن صفحات را ندهد).
زماني كه يك صفحهُ HTML درخواست مي شود :
· ابتدا اين تقاضا به يك كامپيوتري كه سرويس دهنده ي وب (WebServer) نام دارد ارسال مي شود . ( مهمتزين هدف هر سرويس دهنده ی وبی , سرويس دادن به صفحات html است . )
· سرويس دهنده ي وب تقاضايي كه از مرورگر آمده رامي خواند و سپس ،
· صفحه مربوطه رادرسرويس دهنده پيدامي كند .
· صفحه ي وب يافته شده را از طريق شبكه به مرورگر درخواست كننده مي فرستد.
در مورد صفحات ASP نيز روال كار به همين منوال است ، با اين تفاوت كه در مرحله ي سوم پس از اين كه سرويس دهنده ي وب ، صفحه ي وب را پيدا كرد (در صورتي كه پسوند asp داشته باشد) ابتدا قسمتهايي از صفحه كه حاوي كدهاي ASP* است را ترجمه كرده ، اجرا مي كند و كدهاي HTML ي را به عنوان خروجي اجراي كدهاي ASP توليد مي كند . سپس صفحه HTML آماده شده را براي مرورگر مي فرستد . به همين دليل اگر شما در مرورگر خود View Source كنيد هيچ اثري از كد ASP مشاهده نخواهيد كرد .

خوب بنابراين , برای اين كه كار خود را برای يادگيری ASP شروع كنيم اول بايد يك سرويس دهنده ی وب مناسب انتخاب كرده و آن را روی سيستم خود نصب كنيم .
سرويس دهنده هايي كه ASP را پشتيباني مي كنند :

ما يكروسافت دو سرويس دهنده ی وب كه قابليت اجرای كدهای ASP را دارد معرفی نموده است :
· ( IIS ) سرويس دهندهُ اطلاعات اينترنت كه روی Win2000 , WinXP نصب می شود . اين برنامه همراه ويندوزهای ذكر شده ارائه شده است و با استفاده از يك Add Windows Component ساده می توانيد آن را روی سيستم خود نصب كنيد .
[align=center]

[/align]
· يك محصول توليدي ديگري بنامChili ASP كه می توانيد آن را از سايت Chilisoft تهيه كنيد .
Chili ASP وقتي يكبارInstall شد شما را قادر ميسازد تا ASP را روي سرويس دهنده هاي ديگري كه روي ويندوز95/NT اجرا مي شوند، اجراكنيد .بعلاوهChili ASP بزودي براي سرويس دهنده هايUNIX نيزقابل دستيابي خواهد بود.

· (PWS ) سرويس دهنده وب شخصي.
اين سرويس دهنده به عنوان يكی از سرويس پك های WinNT (WindowsNTOptionPack4) ارائه شده است و می توانيد آن را از آدرس [url]http://www.microsoft.com/windows/ie/pws/default.htm?RLD=23[/url] دانلود كنيد .
بعد از اينكه PWS يا IIS را نصب كرديم، خواهيم ديد در درايوی كه ويندوز روی آن نصب است, دايركتوريInetpub ايجاد شده است و دايركتوری های ديگری نيز تحت آن نصب شده است .كه عبارتند از :
IISSamples
homepage : كه شامل مثالهايي ازصفحاتASP مي باشد .
Scripts : اين زيردايركتوري خالي است كه يك مكان پيش فرض براي اسكريپتهايASP مي باشد كه ايجاد مي كنيم.
WebPub : اين زيردايركتوري خالي است كه يك دايركتوري مجازي مخصوص است كه براي فايلهاي منتشر شده از طريق ويزاردPublish است .
wwwroot كه ريشهُ مسير سايت وب شما مي باشد . كه خود شامل زير دايركتوريهاي زيادي است ، و مكاني است كه دايركتوريهاي فيزيكي سايت وب خود را بايد در آنجا ايجاد كنيد . براي قابل استفاده كردن سرويسهاي وب و اينكه مطمئن باشيم تمام صفحاتي كه ايجاد مي كنيم براي هر شخصي روي اينترنت يا شبكه محلي قابل دسترس است . بايد روي دكمه start button در پنجره PWS كليك كنيم . با اين كار سرويسهاي وب شروع به بالا آمدن مي كند و تمام صفحات اختصاصي را تحت پرونده يwwwroot براي دنياي بيرون قابل دستيابي مي كند . با نوشتن يك برنامه ساده اين مساله برايتان روشن تر می شود .

[align=center]

[/align]

باتوجه به شكل در می يابيم كه PWS ، در واقع به كامپيوتر مايك آدرس URL داده است كه اگر روی آن كليك كنيم ما را به HomePage خودمان خواهد برد و اين HomePage يك فايل با نام default.htm يا default.asp می باشد كه در دايركتوری ريشه وب يعنی c:\Inetpub\wwwroot قرار دارد . بنابراين آدرس [url]http://jet600[/url] در مثال بالا معادل با آدرس فيزيكی d:\inetpub\wwwroot است .
همانطور كه احتمالا خودتان نيز متوجه شده ايد , نوشتن و تست كردن يك برنامه و يا سايت ASP نيازی به اتصال به اينترنت ندارد و شما می توانيد روی كامپيوتر خودتان نيز يك سرويس دهنده ی وب داشته باشيد و همزمان مرورگری را باز كنيد كه نقش سرويس گيرنده ی وب و يا درخواست دهنده ی صفحات را بازی می كند , و بدينوسيله برنامه ی خود را تست و اجرا كنيد . كافی است برنامه های ASP خود را نوشته (در فايلهايي با فرمت html و با پسوند asp) و آنها را در مرورگر خود ببينيد البته توجه داشته باشيد كه فايل ASP شما بايد در مسير ريشة وب (C:\Inetpub\wwwroot) قرار داشته باشد در غير اينصورت بايد مسير آن را برای سرويس دهنده وب خود بشناسانيد تا همه بتوانند با استفاده از URL به آن دسترسی داشته باشند.

[url]www.pcpedia.ir[/url]