[align=center]

[/align]

تو چند روز گذشته من با یک لپ تاپ خوب که روش سیستم عامل ویندوز ۸ professional نصب بود کار کردم. قبلاً این سیستم عامل رو از جهاتی مانند کار در محیط های حرفه ای و اداری بررسی کرده اند. من میخواهم که این سیستم عامل رو از دیدگاه یک گیمر بررسی کنم. آشنا شدن کامل با این سیستم عامل چند روز وقت لازم داشت و الان که کامل با این سیستم عامل آشنا شدم با اطمینان میتونم بگم که:

گیب نیول درست گفت

نیول رئیس شرکت بازی سازی Valve گفت که ویندوز ۸ یک فاجعه برای بازی سازی است. افراد زیاد دیگری از دنیای بازی سازی هم ناراحتی خود را ابراز داشته اند. در نتیجه ولو در حال انجام آزمایشاتی بر روی لینوکس است و ممکن است در آینده ابزیهای بیشتری را برای این سیستم عامل منتشر کند. و پس از چند روز کار کردن با ویندوز ۸ مهاجرت بازیها به لینوکس ایده ی بدی به نظر نمیرسد. برای خواندن کل این مقاله با ما همراه باشید.

ویندوز ۸ مشکلی از لحاظ کارکرد ندارد و سریع و در تجربه ی محدود من پایدار است. برنامه ها به راحتی اجرا میشوند ولی چند مشکل وجود دارد. مایکرو سافت برای انجام کارهایی مانند اجرای یک برنامه یا خاموش کردن سیستم چند قدم بیشتر کار برای انجام دادن گذاشته و رابط کاربری مترو هم بسیار متفاوت است و کنترل آن برای گیمرها ممکن است خسته کننده باشد.

اینترفیس جدید در حالی که آزار دهنده است ولی چیزی است که میشود با آن کنار آمد. من با ویندوز از نسخه ۳٫۱۱ کار میکنم و این اینترفیس به نظرم بدترین و ضایعترین اینترفیس هست. البته انسان که با هر چیزی کنار میاید با این اینترفیس هم کنار خواهد آمد. در پایان روز سوم من به سراغ مجموعه عجیب حرکات موس رفتم که حرکات نسبتاً ساده ای هستند ولی به یاد سپردن آنها کار جالبی نیست. در اینترفیس جدید و تمام صفحه ویندوز جای تمامی اجزا را میتوان تغییر داد. البته این مورد باعث دوست داشتنی شدن این اینترفیس نمیشود بلکه باعث میشود زندگی با آن کمی آسان تر شود.

original 488x275 ویندوز 8 برای گیمرها مناسب نیست

اینترفیس مترو که در هنگام بالا آمدن سیستم با آن مواجه خواهید شد بسیار ساده است و با یک کلیک میتوانید تمام کارها را درون آن انجام دهید و شخصی سازی آن هم کار بسیار راحتی است . البته دسکتاپ بیشتر شبیه یک برنامه است که در مترو اجرا میشود تا اینکه یک گزینه قابل انتخاب باشد.

برنامه هایی که برای ویندوز ۸ بهینه سازی شده اند در حالت تمام صفحه اجرا خواهند شد ولی برنامه هایی مانند استیم به حالت عادی اجرا خواهند شد. ویندوز ۸ میخواهد تجربه بازی کردن را دقیقاً مخالف آنچه در ویندوز ۸ بود ارائه دهد.

در قسمت بازیهای ویندوز ۷ گرچه کامب نیست ولی یک صفحه ناقص برای پیدا کردن همه چیز نیست. بازیهای معروف ویندوز مثل Solitair و Minesweeper در کنار همه بازیهای دیگری که نصب کرده اید نمایش داده میشود. برای یک گیمر مترو مثل Xbox و دسکتاپ مثل بازی در ویندوز میماند.

وارد کردن Xbox Live در ویندوز هم بهترین و هم بدترین ویژگی ویندوز ۸ هست. اگر تا به حال با Xbox کار کرده باشید میدانید که در صفحه اصلی باید بر روی Games کلیک کنید. اجرا کردن بازی بسیار شبیه Xbox است و مایکروسافت تلاش میکند که بازی کردن در تمامی دستگاه های خود را شبیه هم کند.

مفهوم آفلاین تقریباً از ویندوز ۸ حذف شده است. شما همچنان میتوانید اکانت محلی و آفلاین بسازید ولی مایکروسافت شما را ترقیب به استفاده از اکانت لایو خودتون میکند و به عبارت دیگر شما با پروفایل گیمینگ خود به کامپیوتر وارد میشود.

پروفایلی که بر روی آن کامپیوتر ساختم از لحاظ کاربرد با اکانت Xbox Live تفاوت چندانی نداشت. من از یکی از دوستانم خواستم که اکانت من را به دوستان خود اضافه کند و به محض آتلاین شدن پروفایل او در حالی که درحالت دسکتاپ در حال کار کردن با فایرفاکس بودم به نمایش درآمد. تقریباً مثل Xbox Live .

چیزی که درباره تنظیمات Xbox Live قابل توجه است این است که برای کار با کنترلر و از راه دور طراحی شده است. بازیهای Xbox برای اجرا در حالت تمام صفحه و بدون قابلیت های ویندوز طراحی شده است و طراحی داشبورد بسیار با حالت عمودی سازگار است. نتیجه نهایی؟ خب…

با رفتن به صفحه بازی ها از صفحه اصلی وارد به فروشگاه بازیها میشوید که فروشگاه اختصاصی مایکرو سافت است و اطلاعاتی اضافی مانند اینکه یکی از دوستان من برای بازی مس افکت ۳ خود بسته بیکون را خرده است را نمایش میدهد. ما به جای اینکه یک رابطه خوب از طریق شبکه های اجتماعی با هم برقرار کنیم از یک عینک نشکن به کارهای یکدیگر خیره شده ایم.

مشخص است که فروشگاه ابزیهای ویندوز هنوز در فاز اولیه خود به سر میبرد و هنوز بازیهای زیادی را در آن شاهد نیستیم و احتمالاً این مورد در اکتبر حل خواهد شد.

لیست همه برنامه ها برای اجرای آهنا مانند استارت منو نیست و برنامه ها به هم ریخته و درهم نمایش داده میشوند. من دو بازی Fable 3 و Portal 2 که هر دو را با استیم نصب کرده بودم را در این سیستم داشتم که یکی را در قسمت اپ های استیم و دیگری را در قسمت بازیهای ویندوز لایو نمایش میدهد.برنامه های مایکروسافت هم کلاً در مکان دیگری گذاشته شده اند.

بعد از جند روز کار کردن با این کامپیوتر احساس کردم که ویندوز ۸ به من تحمیل شده است. من میفهمم که چرا بازی سازها نگران هستند. برنامه های موجود مانند استیم و اوریجین به خوبی بر روی رایانه ها کار میکنند ولی با این روند ممکن است مجبور به تغییرات اساسی شوند. قابلیت بازیها که در ویندوز ۸ وجود دارد یک مدل از ایکس باکس لایو است که برای کار با تبلت ها بهینه شده است.

در یک دنیای ایده آل سیستم یکپارچه بازیهای مایکروسافت باعث ترقیب شدن بازی سازها برای عرضه کردن بازیهای ایکس باکس برای ویندوز است ولی در عمل ممکن است باعث شود که بازی سازهای ویندوز هم با مشکل بازی سازهای ایکس باکس مانند مشکل قرار گرفتن بازیها بر روی ایکس باکس لایو که کاری دشوار است موتجه شوند.

مایروسافت قصد دارد که کنترل بیشتری از گذشته بر روی برنامه های ویندوز داشته باشد ولی چیزی نمیتواند جلوی عرضه بازیهای شرکتها به صورت آنلاین یا بر روی دیسکها را بگیرد. و اینجاست که باید نگران شویم.

این سیستم عامل یک لایه از سردرگمی دارد که فکر نمیکنم کسی یه آن نیازی داشته باشد.عنوان های گراه کننده و راههای پیچیده برای به دست آوردن اطلاعاتی که به کسی کمکی نمیکند. به نظر میرسد سازنده ها ، فروشندگان و مصرف کننده ها همگی قربانی باشند.

البته همه خبر ها برای مایکروسافت بد نیستند. ممکن است در سرویس پک بعدی تمام این مشکلات حل شود یا مانند ویندوز ۷ و ویندوز ویستا ، ویندوز ۹ تمام این مشکلات را حل کند و یک نسخه کم مشکل از ویندوز ۸ باشد. الیته به نظر میرسد سرعت و پایداری در حد خوبی باشد ولی اطلاعات اضافی و راههای پر پیچ و خمی که کاربران را از بازی کردن باز میدارد باعث جذب طرفدار نخواهد شد.

در حال حاضر ویندوز۸ مانند دو سیستم عامل است که به خوبی با هم کنار نمیآیند. رفتن به دسکتاپ برای باز کردن بیش از یک برنامه یا باز کردن بیش از یک تب مرورگر مانند اجرا کردن ویندوز از داخل داس است، کاری که ۲۰ سال پیش انجام میدادیم. برنامه هایی که در مترو نصب کرده اید را به راحتی و با یک راست کلیک میتوانید پاک کنید ولی این برنامه ها در کنترل پنل نمایش داده نمیشوند. اجرای برنامه هایی که شما را به حالت دسکتاپ میبرند ش=باعث میشوند شما به برنامه هایی که در مترو در حال اجرا هستند دسترسی نداشته باشید.

بعد از گذشت چند سال از حضور ویندوز ۷ به خوبی برای بازیها و گیمرها کار میکند. ممکن است تا چند سال دیگر ویندوز ۸ هم همینطور شود، البته اگر بازار چنین اجازه ای بدهد. بازی در مک به طور چشمگیری افزایش داشته و والو هم میخواهد استیم را به لینوکس ببرد.

ویندوز ۸ ممکن است یک فاجعه نباشد ولی ممکن است مایکروسافت باعث تبدیل ویندوز به یک سیاه چاله هماهنگ شود.

persiangadget.com